Upozornění: nošením této značky můžete působit dost arogantně … jenže vám je stejně jedno, kdo si co myslí, tak je to fuk.

Černá klasika nikdy neomrzí

Černá barva je v módě už několik desetiletí a zdá se, že zůstane oblíbená navždy. Stala se ikonickou díky svému nadčasovému stylu a schopnosti být všestrannou a elegantní.

V módě se stala synonymem pro sofistikovanost. Symbolizuje také tajemno a nekonečno, je nejen univerzální, ale také přitažlivá a výrazná. V 19. století si získala oblíbenost mezi muži, kteří nosili černé oblečení jako symbol moci a autority. Později se pak černá stala ikonickou díky Coco Chanel, která v roce 1926 vytvořila první černé mini šaty, které se staly symbolem ženské elegance a jednoduchosti, a to až dodnes. Černá se objevila i v mnoha pozdějších módních trendech. Například v 90. letech byla součástí grunge stylu a byla použita jako základní barva pro rockové a punkové outfity. V posledních letech se černá stala součástí trendu "all black everything", kdy se lidé oblékají celí v černé, pouze mění různé textury a materiály.

 

Proč nosit černou? 

  • Může být užita jako výrazný prvek večerních šatů. Černá barva dokáže zvýraznit jiné barvy, čímž dodá vašemu outfitu šmrnc a výraznost.

  • Stejně tak je černá vhodná jako základní barva v každodenních outfitech. Je velmi pohodlná a hodí se kdykoliv kamkoliv. Jde o barvu, která nikdy nevyjde z módy. Vždy vypadá skvěle a dává nám pocit, že jsme v každé situaci připraveni na všechno.

  • Pomáhá nám i skrýt některé nedostatky. Může zjemnit a zúžit siluetu, což je velikou výhodou pro ty, kteří se chtějí cítit sebevědomě a pohodlně. 

  • Černá barva může být také použita k vyvážení barvy a vzhledu pleti. Málokterá barva dokáže být tak výrazná a elegantní jako černá.

  • Má také vliv na naši psychiku. Může vyvolat pocit elegance, důvěry a zároveň i síly a autority. Mnoho lidí se cítí sebevědoměji, když jsou oblečeni v černém. 

 

Jak zkombinovat černé triko?

Trika černé barvy na našem e-shopu najdete v hojném počtu, jelikož jde o všestranný kousek. Zde je několik tipů pro vaší inspiraci, jak kombinovat černé triko:

  1. Džíny: Černé triko se hodí k většině druhů džínů, ať už jsou to klasické modré džíny, zvonové nohavice nebo skinny džíny. Vhodnou obuví mohou být tenisky, kotníkové boty nebo boty na podpatku.

  2. Sukně: Černé triko se také dobře hodí ke kůži, džínové, maxi nebo mini sukním. Pokud jde o boty, můžete zvolit například baleríny, kotníkové boty nebo sandály.

  3. Sako: Pokud chcete vytvořit elegantnější look, můžete černé triko zkombinovat s oblekem nebo sako. Boty by měly být elegantní, například lodičky.

  4. Overaly: Černé triko se skvěle hodí ke kratším overalům, jako jsou například šortky nebo sukně s podkolenkami. K takovému outfitu se hodí boty kotníkové nebo tenisky.

  5. Legíny: Černé triko se dobře hodí k legínám a jako obuv můžete zvolit například boty na podpatku nebo tenisky.

  6. Sukně s rozparkem: Pokud máte rádi trochu odvážnější look, zkuste si k černému triku obléknout sukni s rozparkem, ke které se hodí například sandály nebo boty na podpatku.

  7. Kožené kalhoty: Černé triko se také dobře hodí ke koženým kalhotám. Boty zvolte kotníkové nebo lodičky.

 

Černá sice může být pro někoho jen barvou smutku, ale pro nás je to barva dodávající člověku sebevědomí a tedy i nejlepší způsob, jak vyjádřit svou aroganci. Takže pokud hledáte barvu, která vás bude reprezentovat a bude vás obklopovat pocitem moci a autority, neváhejte sáhnout po černé! :)

Váš Arrogant